Vanliga Frågor

Nedan listar vi vanliga frågor inför ditt besök hos oss samt om våra behandlingar. Vill du läsa mer om skötselråd finns detta för fransskötsel, kosmetisk tatuering och nagelskötsel.

Hör gärna av dig om du har fler frågor, antingen via telefon 031-55 44 54eller vår mail info@studiomione.se

Viktig information

 • Vilka är era boknings-/avbokningsregler?
  Vi tar ingen deposition/förskottsbetalning vid bokningen utan litar på att du som kund respekterar och följer våra boknings regler samt att du som kund även lämnar korrekta persouppgifter så vi kan nå dig vid behov.

  Avbokning skall ske 24 timmar innan bokad tid. Debitering sker med 100% efter 24 timmar.

  Vi godkänner inte avbokning via mail.
  Vi godkänner inga avbokningar gjorda via sms till vår privata mobil inte heller avbokningar lämnade på telefonsvar.

  Avbokning/Ombokning skall ske till: <strong>031-55 44 54</strong> under ordinarie öppettider.

 • Hur kan jag betala för min behandling?

  Vi tar både kort och Swish men hanterar inte kontanter på studion.

  Vi har även presentkort

  Du kan även välja att betala din behandling med KLARNA, följ instruktionerna när du genomför en bokning.

 • Var kan jag parkera?

  Om du kör på Oscarsleden svänger du av mot Mariaplan. Följ skyltning åt klippan, sväng av första höger (strax innan systembolaget), där kommer du till en stor parkeringsplats där avgiften är 6:- / tim

 • Hur tar jag mig till er med kollektivtrafik?

  Om du kommer från Järntorget kan du ta 3:an eller 9:an till hållplats Jaegerdorffsplatsen. Gå över gatan till vänster sida. Sen tar du åt höger och går över ytterligare en gata, förbi Kinakrogen och Mac´s Kebab. Salonger ligger precis intill.

 • Vad behöver jag tänka på innan mitt besök?

  Om du t.ex. bokat tid för. återbesök men sedan ångrar dig och hellre vill göra om naglarna/fransar bör detta meddelas innan du kommer. Det finns annars risk att vi får ont om tid mellan ditt besök och kunden efter. Samma sak gäller om du bokat t.ex. förstärkning och nu hellre vill ha förlängning eller om du önskar göra lite mer design, vilket gör det omöjligt att genomföra behandling då alla kunders tider är lika viktiga.

  Detta gäller alla behandlingar som finns att boka på Studio Mione.
  Barn och hundar är söta men får gärna stanna hemma.

Orderfrågor

 • Har min order gått igenom?

  Du kommer att få en orderbekräftelse till den e-postadress du uppgett nästintill direkt efter att ditt köp har blivit godkänt.

 • När får jag återbetalning för min retur som jag betalat med kort?

  Du kan se din återbetalning på ditt kontoutdrag inom 5 bankdagar räknat från och med dagen du fick din returbekräftelse ifrån oss. Återbetalningen görs alltid till samma betalkort som användes vid köpet.

 • När får jag återbetalning för min retur som jag betalat med faktura?

  Du kan se din återbetalning på ditt kontoutdrag inom 5 bankdagar räknat från och med dagen du fick din returbekräftelse ifrån oss. Återbetalning görs till det kontonummer som uppges vid anmälan av returen.

 • Saknar du kortbekräftelse?

  Har du inte fått din orderbekräftelse kort efter att du gjort din order, kan det betyda att något gått fel, hör då av Dig till <a href=”mailto:info@studiomione.se”>info@studiomione.se</a> och kolla om din order kommit fram till oss.

 • Köpet gick inte igenom, men det har ändå gjorts en reservation?

  Det kan i sällsynta fall ske en reservering på ditt bankkonto även om det uppstod ett fel vid ordertillfället. Denna släpps i så fall igen inom 1-5 bankdagar.

 • Min vara blev restnoterad, vad händer nu?

  Om du haft otur och fått din vara restnoterad kommer den att skickas till dig så fort vi har varan på lager igen.

 • Var är mitt paket?

  Leveranstid för standardleverans är 3-5 arbetsdagar, räknat från dagen efter du la din beställning. Får paketet plats i din brevlåda levereras det i första hand dit. Får det inte plats i din brevlåda hamnar paketet hos ditt utlämningsställe och du får då en sms-avisering till ditt registrerade mobilnummer. Du kan spåra ditt paket här genom att söka på ditt kollinummer.

 • Vilka är era köp- och leveransvillkor?

  Du kan läsa våra köp- och leveransvillkor <a href=”https://www.studiomione.se/kop-och-leveransvillkor/”><b>HÄR</b></a>

 

Tack på förhand och välkommen!


Vanliga frågor – behandlingar


Fillers

 • Vad är fillers?

  Hyaluronsyra är en typ av kolhydrat. Den finns naturligt i alla vävnader i kroppen. Ämnet har extremt hög vattenhållande förmåga. Hyaluronsyramolekylerna bildar mycket stora nystan, som till 99 % är fyllda med vatten. Även i mycket utspädda lösningar trasslar molekylerna in sig i varandra och gör lösningen starkt viskös och elastisk. Kroppsegen hyaluronsyra nybildas och bryts ner ständigt. Idag finns stabiliserade former som framställs i laboratorium. De är mycket lika kroppens egen hyaluronsyra men bryts inte ner lika snabbt.

 • Hur används det?

  Denna typ av hyaluronsyra används för medicinska och kosmetiska ändamål. Den första medicinska användningen av hyaluronsyra var vid ögonkirurgi då ämnet användes som en glasartad ersättning för förlorad substans i ögat. Förutom vid ögonkirurgi används ämnet som fuktgivare i kosmetika, för att förhindra vidhäftning efter kirurgiska ingrepp samt vid sårläkning. Vidare används lösningar av natriumhyaluronat som läkemedel vid artros i knäleden. Ett antal injektioner av medlet i leden kan ibland medföra långvarig lindring av den ledvärk som artrosen orsakar.

 • Hur länge håller det?

  Effekten av en injektion kvarstår i ca 3–6 månader, vissa upplever att det sitter i ännu längre. Vid upprepade behandlingar förlängs effekten. Det finns era olika tillverkare och namn på produkten, men gemensamt är att det består av stabiliserad icke animalisk hyaluronsyra. Filler i läpparna tenderar att hålla kortare tid än i övriga ansiktet. Det sker större omsättning i läpparna än i exempelvis nasolabialveck. Kindben och nasolabialveck kan hålla i upp till 9-12 månader. Bäst resultat fås genom att göra tätare återbesök i början och bygga upp en depå av hyaluronsyra. Det gör att det håller bättre i längden. När man gjort ca 2-3 påfyllningar så kan det räcka med att endast fylla på ca en gång per år. Dock är det mycket individuellt och beror helt på hur snabbt kroppen omsätter hyaluronsyra, vilket kan variera mycket mellan olika personer. Estetiskt så läggs injektionen överallt där förlorad volym behöver återställas eller där extra volym önskas. Vanligast är nasolabialvecken (vecken som löper från näsan ner mot munnen) och “surlinjer” under munnen (marionettlinjer) samt i läppar och på kindben. Injektioner med hyaluronsyra kan även läggas på andra ställen i ansiktet där mer kontur önskas.

 • Innan en behandling

  Går vi tillsammans igenom om du har några frågor och hur du önskar att slutresultatet blir. Vi går igenom vad som är möjligt och bäst för just Dig. I samband med behandlingen får du en bedövningssalva så att behandlingen ska vara så behaglig som möjligt. Det är även lidocain i sprutan.

 • Efter behandling

  Kan du få en svullnad i området och även blåmärken. Det går bort inom 3-4 dagar. För att minska risken att få blåmärken undvik läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra (t.ex. Treo, Magnecyl) och NSAID (t.ex. Ipren). Undvik även Omega 3 i två veckor innan behandlingen.

Fransbehandlingar

 • Vad är en fransförlängning?

  Behandlingen innebär att man sätter en syntetisk frans på sin naturliga frans med lite lim, på så vis förlängs fransen. Vi använder oss utav svarta fransar så att resultatet innebär att du slipper använda mascara. Det finns två olika metoder en fransstylist använder sig utav, Singelmetoden samt Volymfransar.

 • Vad innebär Singelmetoden?

  Det betyder att vi endast sätter en och en syntetisk frans på varje naturlig fullvuxen frans. På så vis är metoden säker för de naturliga fransarna och förlängningen blir hållbar. Att tänka på vid singel är att det är väldigt viktigt att anpassa längd och tjocklek efter vad din egen frans orkar bära upp, så har du inte långa och tjocka i dig själv så kan man heller inte få de längsta eller tjockaste. Singel är ändå ett säkert alternativ för dig som vill ha en naturlig förlängning och hållbarheten är olika beroende hur dina fransar växer men återbesök bör göras inom 3-4 veckor.

 • Vad innebär Volymfransar?

  Metoden går till på ungefär samma vis som singel förutom att här använder vi mycket tunnare fransar, här fäster vi mellan 2-5 syntetiska fransar på varje naturlig fullvuxen frans. Det gör att du kan få det resultat önskar, fylliga, långa, korta, eller en naturlig look. Vi går igenom och tittar på kvalitén på dina fransar och ser hur många fransar vi kan sätta på din egen frans. Resultatet blir mjukt, fluffigt och ser väldigt naturligt ut. Den här metoden är mer skonsam för dina egna fransar och i regel är hållbarheten längre, dock bör man ändå göra ett återbesök inom 3-4 veckor då det sätts mer fransar under ett återbesök med volym, än med singel.

 • Hur tar jag bäst hand om min fransförlängning?

  • Minst 24 timmar bör gå innan du utsätter dina fransar för vatten (inkluderar även dusch, träna, basta, sola solarium)
  • Vid en dusch efter 24 tim bör inte schampo/balsam rinna nerför ögonen
  • Borsta så lite som möjligt på din fransförlängning
  • Använd inga produkter runt ögonen som innehåller någon form av olja
  • Rör vid fransarna så lite som möjligt med dina egna fingrar och dra inte i dom.
  • Använd ingen mascara på din fransförlängning, det förstör.
  • Ligg gärna inte på mage och sov


  Läs mer under Fransskötsel

  Vid ytterligare frågor, ring gärna till salongen så svarar vi på dina frågor.

Kosmetisk tatuering / Microblandning

Alla färger är godkända och registrerade hos Läkemedelsverket

 • Vad är microblandning?

  Microblading är en tatueringsmetod, men skiljer sig från vanlig traditionell tatuering (maskintatuering) på så vis att den är semi permanent, vilket betyder att den bara håller under en viss tid för att sedan successivt bli svagare och till slut försvinna.

  Detta på grund av att man till skillnad från en vanlig tatuering, bara tatuerar i översta hudlagren. Detta görs med ett manuellt verktyg i en svepande alternativt stickande rörelse.

  Tatueringsverktyget består av ett skaft och en ny nål man sätter på till varje behandling, nålen består i sin tur av flera mindre fintandade nålar som man implementerar färgen med under Epidermis överhud.

  Slutresultatet efter en behandling med microblading är realistiska hårstrån tatuerade i överhuden. Hårstråna ska vara fina, tunna och stämma överens i längd och tjocklek med ett riktigt strå.

 • Vem kan göra microblading?

  Denna metod är perfekt för den som vill förbättra utseendet kring ögon och ögonbryn. Pigmenteringen ger oss möjlighet att korrigera små asymmetriska brister i det befintliga brynet.

  Behandlingen fungerar på alla, oavsett om man har mycket egna strån eller inga alls. Microblading är perfekt för människor som lider av sjukdomar som Alopeccia, Trikotillomani eller andra hälsotillstånd som orsakar håravfall. Givetvis behöver det inte finnas någon medicinsk orsak för att göra microblading, det är ett perfekt alternativ för den som inte är nöjd med sina naturliga ögonbryn.

  Har du cancer och är under cellgiftsbehandling rekommenderas ej tatuering.

 • Innan en behandling

  • Både dagen innan och samma dag bör du undvika omega 3 (fiskleverolja)
  • Samma dag bör du ej inta värktabletter
  • Samma dag bör du ej dricka drycker innehållande koffein så som kaffe, Te, Cola, energidryck
  • Ej sola Solarium

 • Efter behandling

  • Direkt efter behandlingen uppfattas de nytatuerade brynen väldigt mörka, men bleknar markant under de två första veckorna
  • Ett återbesök för påbättring av din tatuering är nödvändigt ca 6 veckor efter utförd behandling då det är väldigt svårt att förutspå hur bra huden tar åt sig pigmentet. Under det andra besöket kan man göra mindre korrigeringar av både form och färg.
  • Slutresultatet har en hållbarhet på allt från 8-24 månader, allt beroende på olika faktorer som påverkar resultatet. En påfyllning var 12:e månad är rekommenderat för att behålla formen och färgen på brynen.
  • Det är väldigt viktigt att du som kund följer skötselråden för eftervård för bäst läkning av din tatuering.

 • Du bör ej göra en kosmetisk tatuering om du...

  • Är gravid
  • Har högt blodtryck
  • Äter blodförtunnande mediciner
  • Har diabetes
  • Har psoriasis på eller direkt runt området tatueringen skall utföras på
  • Har en tendens att utveckla Keloid ärr

Nagelbehandlingar

 • Vad innebär Gellack?

  Gel lackning innebär att vi lackar dina naglar med ett gellack som härdas i en uv/led lampa. Lacket är helt torrt och naglarna glänser när du lämnar salongen. Lacket har en hållbarhet på ca 3-4 veckor beroende på vilket slitage du utsätter dina händer för.

  Vi har ca 80 nyanser att välja mellan, allt från ljust transparent till svart.

 • Mina naglar skivar sig hela tiden. Vad kan man göra åt det?

  Naglarna är uppbyggda av flera olika skikt som binds ihop av fetter. När nageln är uttorkad torkar skikten ifrån varandra och nageln skivar sig. Genom att använda en nagelolja/nagelbands kräm morgon och kväll tillförs fett och fukt till naglarna, vilket gör att skikten hålls ihop och på så vis minimeras risken för att naglarna ska skiva sig i fortsättningen vi har också ett väldigt bra lavendel underlack som återfuktar och håller ihop.

 • Mina naglar går av så fort de kommit ut en bit. Vad beror det på?

  Att naglarna går av kan bero på en rad olika faktorer så som längd och nagelns kondition. Eftersom vi tvättar oss mycket, använder handsprit och så vidare torkar vi ständigt ut våra naglar, vilket gör att flexibiliteten minskar och det behövs väldigt liten yttre påverkan för att nageln ska gå av. Genom att använda en nagelolja morgon och kväll tillförs fett och fukt till naglarna och det gör naglarna mer flexibla och risken för att de ska gå av minimeras.

 • Hur fort växer naglarna?

  Beroende på ålder, gener, årstid och fysisk hälsa växer naglarna olika snabbt. I regel växer en nagel 1 mm per vecka, vilket gör 4-5 mm varje månad. De olika fingrarnas naglar växer olika fort och mäns naglar växer generellt sett fortare än kvinnors. Naglarna växer oftast snabbare under sommaren eller i varma klimat. Under graviditetens sista månader och direkt efter förlossningen växer naglarna som allra snabbast. Generellt växer naglarna annars som snabbast under tonåren. Skador och nagelbitande kan konstigt nog göra att naglarna växer fortare då det är kroppens sätt att försvara sig mot angreppet.

 • Mina nagelplattor är korta, kan man göra något för att få dom längre?

  Om man slutar peta med vassa föremål under nageln samt låter naglarna växa och vara långa kommer så småningom huden växa ut under nageln vilket resulterar i att nagelplattan så småningom blir längre. Så för att kunna få längre nagelplatta krävs det att man har långa naglar en längre period.

 • Mina naglar har ränder längst med växtriktningen. Varför?

  Du får de naglar som finns inprogrammerade i dina gener och därför har vi alla olika kvalité på våra naglar – hårda, mjuka, sköra, randiga och så vidare. En randig nagel blir i regel mer randig med åren och kan ofta upplevas som svag på de tunna partierna. Med regelbunden manikyr kan problemen hållas i schack, men det går inte att ändra på det faktum att nageln är randig, däremot går det att ”fylla igen” ränderna med speciella lack som finns till försäljning eller också genom att göra en förstärkning.

 • Mina naglar ser konstiga ut, vad skall jag göra?

  Så fort man upptäcker något konstigt på nageln rekommenderar jag starkt att man kollar upp detta hos en specialist. Misstänker du nagelsvamp gå genast till läkaren för att göra en odling, detta är enda sättet du kan få ett definitivt besked om det var det eller inte det.

 • Hur ofta ska man komma på återbesök?

  Det beror mycket på hur snabbt din egen nagel växer och på hur ofta du kommer ihåg att olja och överlacka dina naglar. Om du själv har möjlighet att fila längd och form och lacka allt eftersom nageln växer varar resultatet längre. För att nageln ska se bra ut och vara hållbar bör man komma på återbesök var 3-4:e vecka. En del väljer att vänta längre och passerar återbesöken 4-5 veckor minskar hållbarheten då nageln växt och bildat en kant. Sköter man då inte om den kan akrylen börja släppa i kanten vilket resulterar att nageln lossnar helt inom snar framtid.

 • Hur tar jag bort mina naglar?

  Mår dina naglar bra kan du ha konstnaglar i många år utan att behöva ta bort dem. Naglarna behöver inte luftas! Men det kan komma tillfällen då du vill ta bort konstmaterialet, och då är det bra att veta hur du gör det på ett säkert sätt.

  Var?
  Man bör ALLTID ta bort konstnaglar hos en salong. Att själv pilla, slita eller dra av konstnaglarna innebär att du, i princip alltid, får med ett par lager av din egna nagel, och naglarna blir då tunna och sköra efteråt. Du hamnar lätt i en ond cirkel, eftersom det yttersta (och hårdare) lagret nagel dragits bort och det mjukare, mer sköra lagret kommit fram. Detta mjukare lager skivar sig lättare, och sätter du på nya konstnaglar fäster de sämre, du pillar igen, osv, osv. Genom regelbundna återbesök och korrekt borttagning undviker du detta!

  Hur?
  Vanligaste sättet att ta bort konstnaglar (akryl, glasfiber/silke och akryl dip) är genom att lösa upp dem i t.ex. aceton eller remover. Ju starkare bindningar i materialet, desto svårare är det att lösa upp dem. Glasfiber är lättast att ta bort. UV gel är svårast att ta bort. Det är inte skadligt att använda aceton för att lösa upp konstnaglar, under förutsättning att det sker på rätt sätt och inte för ofta. De flester geler (förutom soak-off geler) måste filas bort, och det bör alltid göras på salong.

  Och sen?
  När du tagit bort dina konstnaglar bör du olja in dem dagligen under ett par veckors tid. Du kan också polera naglarna, men försiktigt och inte för ofta. Naglarna kan kännas mjuka direkt efter att materialet tagits bort. Lägg gärna på nagellack i flera lager för att skydda och stärka naglarna under de kommande dagarna. Nagelstärkare kan användas under en begränsad tid.

 • Min kompis hade naglar som blev gulaktiga, varför?

  Mycket har hänt i nagel- och skönhetsindustrin och det var förr ganska vanligt att akryl- och gelénaglar gulnade av bland annat solljus. Efter många års tester och utveckling har bättre material kommit.

 • Vad innebär en förlängning med tippar?

  Tippar är plastnaglar som fästs med resin (nagel lim) på din egen nagels kant. Tippen ger ingen styrka, utan endast form. Det är materialet som sedan läggs på som ger styrkan.

  Först väljer man ut storlek och modell på tippen, utifrån formen på dina egna naglar. Alla naglar har en sk C-kurva (titta på nageln framifrån). Tippens C-kurva ska överensstämma med den naturliga nagelns. Att tippen är i rätt storlek är viktigt, den får varken vara för smal eller för bred. Tippen ska fästas i rätt vinkel. Därefter filas tippen till och fästs vid din nagel och sedan klipps den av, filas ner till önskad längd och tunnas ut. När detta är gjort läggs materialet på.

  Fördelar med tippar är bl a att man enkelt får rätt form och det passar nagelbitare (som inte har någon egen längd på nageln). En nackdel är att de är känsliga för lösningsmedel och kan spricka.

 • Vad innebär en förlängning med mallar/skulptering?

  Vid mallning fästs en plastfilm under din nagels fria kant och med hjälp av materialet skapas en förlängning. En fördel med mallning är att hela förlängningen är i ett och samma material. Det är dock något svårare att få till en snygg form, och du behöver oftast ha någon milimeter egen nagel att fästa mallen vid.
  Placeringen av mallen är oerhört viktig för att lyckas med skulptering, en sned mall ger lätt en sned nagel. När man tar bort mallen filar man till formen och tunnar ut förlängningen (nu ska det likna en tipp). Därefter lägger man på ytterligare material. Fördelar med skulptering är bl a att man inte behöver korta ner de egna naglarna, att det går fort, att det är lätt att laga avslagna hörn samt är lämpligt för långa naglar och för klonaglar.

  Mallarna finns i olika material, metall, plast och papper. Skulptering är vanligast med akryl och UV-geléer.

 • Hur ofta bör jag komma på återbesök?

  Naglarna växer och efter ett par veckor är dina naglar längre och du kan se en utväxt vid nagelroten. Har du en fransk manikyr ser du att den vita randen flyttat längre ut. Styrkan i naglarna är inte heller på rätt ställe längre. 2-4 veckor efter första besöket är det dags för ett återbesök. Vid ett återbesök korrigerar man för allt detta, och hur ofta du behöver komma beror helt på hur fort dina naglar växer och vad de utsätts för.

  Återbesöket ska alltid göras på den salong som gjort naglarna. Har du inte möjlighet till detta rekommenderas att du tar bort naglarna och gör ett nytt set istället på den nya salongen. Har den nya salongen däremot samma märke och material så kan vanligt återbesök göras. Rådgör med den nya salongen när du bokar tiden.

  Det finns ofta två typer av återbesök, ett litet och ett stort. Vid ett litet återbesök (påfyllning/omglansning) fyller man endast i material vid utväxten. Denna typ av återbesök görs efter 1-2 veckor. Vid ett stort återbesök (rebalansering) kortar man ner längden, formar, filar bort eventuella släpp, tunnar ut allt material, justerar eventuell fransk manikyr och ser till att balansera styrkan på naglarna igen. Du kan alternera mellan dessa behandlingar. Är det för tidigt för ett ”stort” återbesök, men du vill att naglarnas ska se nygjorda ut, kan en påfyllning/omglansning vara lämpligt.

 • Hur sköter jag om mina naglar?

  Vill du att dina nya konstnaglar ska hålla så bra som möjligt är det viktigt att du underhåller dem hemma mellan besöken på salongen. Nagelterapeuten kan ge dig det bästa materialet, de bästa och snyggaste naglarna och berätta hur du själv ska ta hand om dem men ”misshandlar” du dem hemma hjälper det inte.

  Att smörja med en bra nagelolja varje morgon och kväll. Strunta i nagelförstärkande medel, det kan göra mer skada än nytta. Handbada varje vecka och återfukta händerna med handcrème varje gång du blött ner dig.

  Läs mer under Nagelskötsel